Aktív burkolatprizmás jelzőrendszer

  • A közúti közlekedés folyamatosságának, dinamikájának, ill. biztonságának érdekében az útburkolaton, útburkolatban és az út mentén különféle figyelemfelkeltő és figyelmeztető jelzéseket helyeznek el. Ezek a jelzések eltérő hatékonyságúak, változó vagy rossz látási viszonyok mellett esetenként nem érik el céljukat.
  • A gyalogátkelőhelyeken az útburkolatokat festett jelzésekkel látják el, kiegészítő jelzésként táblát, helyenként passzív útburkolati prizmát használnak. A gépjárműveken használatos távolsági fény alkalmazása esetén is minimum 80m –re meg kell megközelíteni az átkelőt, hogy a másodlagos jelzések érvényesülhessenek, ugyanakkor az útburkolati festések kopnak, fényvisszaverő hatásuk romlik.
  • A médiákból érkező híreket és a baleseti statisztikákat tekintve azt gondoljuk, hogy szükség van egy mozgásérzékelős komplex rendszerre, ami elsősorban a közlekedésben legvédtelenebb fél, a gyalogosok biztonságát hivatott javítani.
  • A SignFlash / LeveLite jelzőrendszer egy része az útburkolatba épített villogó egység, amely a gyalogos átkelőhely részeként növeli a gépjárművezetők hajlandóságát lassításra, adott esetben megállásra. Az önálló fényforrással rendelkező aktív burkolati prizmával kiegészített rendszerek használata esetén az átkelők láthatósága és biztonsága, ill. az észlelési távolság jelentősen megnő.
  • A közutak jelentős része mellett már kiépített közvilágítási vagy kommunális villamos hálózat található, ahol nincs, ott napelemes rendszerrel oldható meg a tápellátás. A napelem telepítése munkaárok kialakítást, jelentős földmunkát nem igényel, kíméli környezetét további előnye az újra-hasznosított energiával való környezetbarát működés.
  • Az igények pontosítását és a rendszer gondos paraméterezését követően a megfelelő működés garantált, évszaktól és időjárási viszonyoktól függetlenül.

Be the first to comment.

Leave a Reply